• Lorem ipsum

Heb je een dartbord gekocht voor bij je thuis? Dan wil je het natuurlijk zo snel mogelijk beginnen met gooien. Voordat je kunt beginnen met pijltjes gooien, moet je eerst je dartbord ophangen aan de muur. De meer ervaren spelers weten hoe ze een dartbord moeten ophangen aan de muur. Is dit jouw eerste dartbord? Dan is het belangrijk dat je je aan bepaalde regels houdt. Een dartbord ophangen doe je namelijk niet even op gevoel. In de officiële spelregels staat vastgelegd wat de afstand tot het dartbord moet zijn en op welke hoogte het dartbord opgehangen dient te worden.

Dart afstand tot het dartbord

De officiële afstand van het dartbord tot de oche is 237 centimeter. Je telt vanaf de voorkant van het bord. Het makkelijkste is om een loodrechte lijn naar beneden te trekken met behulp van een touw met een gewichtje. Zet hier een kleine markering op de grond en begin vanaf hier te meten. Waneer je de dart afstand van 2,37 meter hebt bereikt, kunt je deze markeren met een stuk tape of een potloodstreep. Je kunt er ook voor kiezen om een verhoogde oche te maken of aan te schaffen. Dit is echter niet voor iedere darter weggelegd, aangezien sommige spelers het bord gewoon in de woonkamer hebben hangen.

Hangt jouw dartbord in de woonkamer? Je kunt dan ook kiezen voor een leuke gadget zoals de Winmau laser oche. Dit compacte aparaat geeft een strakke rode laser lijn, zodat je niet hoeft te plakken, tekenen of een oche neer hoeft te leggen. Bij ABC Darts hebben we echter ook dartmatten. Hiermee heb je niet alleen de goede afstand, maar bescherm je ook nog eens je vloer tegen beschadigingen door bouncers!

Dartbord ophangen: juiste afstand en hoogte

Juiste hoogte dartbord belangrijk bij ophangen

De hoogte waarop het dartbord opgehangen moet worden, wordt bepaalt door de bull's eye. Deze moet namelijk precies op 1,73 meter boven de vloer hangen. Om het dartbord op de juiste hoogte op te hangen, kun je een rolmaat gebruiken. Meet eenvoudig met de rolmaat vanaf de grond tot 1,73 meter. Dit is het punt waar het midden van het dartbord uit moet komen na het ophangen. Houdt er wel rekening mee dat de afstand van de bullseye tot de grond hetzelfde moet zijn op de plek waar je staat te gooien. Het kan namelijk zijn de je een af- of oplopend vloer hebt waardoor er een klein verschil in de hoogte zit. Denk ook aan andere dingen, zoals de dikte van een eventuele dartmat. Wanneer deze 2 centimeter dik is, dan zorg je dat de bullseye op 175 centimeter van de grond zit.