• Lorem ipsum

Iedereen kent natuurlijk het traditionele dartspel waarbij je een score van 501 uit moet gooien. Hierop zijn natuurlijk al verschillende varianten zoals het uitgooien van 301 of 701 en het met of zonder starten en eindigen met een dubbel. In dit artikel vind je 5 andere vormen van darts spelen.

1. Golf

Deze spelsoort kan met elk gewenst aantal darters gespeeld worden. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, schrijf je de getallen 1 tot en met 9 of 1 tot en met 18 op het bord. Vervolgens begin je bij de 1 en probeer je de dubbel te raken. Het gaat er om dat je zo min mogelijk punten scoort. Een dubbel is slecht 1 punt, een triple 2, kleine enkel 3, grote enkel 4 en een misser is 5 punten. Je hoeft niet al je pijlen te gooien, want je laatste pijl telt. Wanneer je dus meteen met je eerste pijl de dubbel raakt, kun je de beurt beter stoppen. Wanneer alle deelnemers de 1 hebben geraakt, gaat het spel verder naar de 2.

2. Scram

Voor scram heb je 2 spelers nodig. Je bent om de beurt stopper of scoorder. De getallen (en Bull) die de stopper gooit, tellen niet meer voor de scoorder. Je zet op het scorebord dus een kruis bij deze score. Je kunt als scoorder dus alleen punten pakken in vakken die de stopper niet heeft geraakt. Dit gaat door tot bij alle mogelijke scores een kruis staat. In de tweede ronde wissel je van rol en kan de ander dus proberen te scoren. Kijk na twee rondes wie de meeste punten heeft gehaald.

3. Voetbal

Voetbal kan met elk gewenst aantal darters gespeeld worden. De Bull fungeert als bal. Om te scoren moet je bij voetbal de bal veroveren en dit geldt ook zo bij de darts variant. Wanneer je de Bull geraakt hebt kun je punten scoren door dubbels te raken. Elke dubbel telt als 1 doelpunt. Wanneer een ander Bull gooit, ben je de bal weer kwijt en kan diegene dus punten gaan scoren. De spelers die als eerste 10 doelpunten maakt wint.

4. Sudden Death of afvalrace

Dit spel kun je het beste met minimaal 5 spelers spelen. Elke darter gooit 3 pijlen. Degene die na de elke ronde de laagste score heeft, valt af. Ga door tot er nog maar 1 speler over is. Deze is de winnaar.

5. 1001 andersom

Dit spel speel je met minstens 2 spelers. Het is de bedoeling om zo min mogelijk punten te scoren. Iedereen begint gewoon op 0 en bouwt op naar 1001. Gooi je buiten het bord of heb je een bouncer, dan krijg je 60 punten. Het lijkt alsof dit spel lang duurt, maar als iedereen voortdurend op de 1 richt, zul je zien dat er regelmatig pijlen in de 20 of 18 vallen waardoor het toch vlotter gaat dan vooraf lijkt.