• Lorem ipsum

Dartbord onderhouden doe je zo:

 

Draaien:

Een sisal dartbord bestaat uit heel veel samengeperste sisal vezels. Sisal wordt gewonnen uit bladen van de Agave familie planten.De cijferring van de betere wedstrijd dartborden zijn van metaal, en zijn draaibaar.

Het advies is om uw dartbord regelmatig te draaien. U gooit immers het meest richting de 20 en daar zal het bord het meeste slijten. Als u het dartbord regelmatig draait, dan gebruikt u dus simpelweg het hele bord gelijkmatig. Het draaien van het dartbord kunt u het beste doen, nog voordat u wezelijk slijtage ziet. Er zijn darters die elke week het bord 2 cijfers doordraaien en zo erg lang plezier van het dartbord hebben.

 

Scherpe Dartpunten:

Zorg ervoor dat de dartpunten van uw dartpijlen scherp zijn. Indien er een braampje aan uw dartpunt zit, en u blijft met die pijl gooien, dan zal dat braampje de sisal "lostrekken" uit het dartbord. Met een goede, scherpe dartpunt is dat uiteraard veel minder het geval. Ook de populaire grip dartpunten kunnen een negatief effect op de levensduur van uw dartbord hebben.

 

Maak een dartbord niet nat!:

Het is een fabel dat een dartbord langer meegaat indien u deze regelmatig met een plantenspuit nat maakt. Door het dartbord nat te maken, gaan de ijzers van uw dartbord roesten. Daarnaast zuigt de sisal (een natuurlijk vezel) het vocht op en gaat het uitzetten. Dat klinkt fijn, want dan zouden gaatjes dicht kunnen gaan, maar dat is niet waar. De sisal komt ruimte tekort en zal op termijn als een bult uit het dartbord puilen. Bovendien is de achterkant van een dartbord van spaanplaat en ook spaanplaat kan niet tegen vocht.

Dit fabeltje komt uit de tijd dart dartborden nog van massief hout werden gemaakt, tegenwoordig dus echt niet meer doen.

 

Hoe lang gaat een dartbord dan mee?

Met bovenstaand punten in ogenschouw genomen zult u het langst plezier hebben van uw dartbord, echter dartborden slijten en hoe snel dat gaat, is niet aan te geven. Het hangt volledig af van hoe vaak u gooit, hoe hard u gooit, en met welk materiaal u gooit. Zelfs de luchtvochtigheid zal van invloed zijn. Maar draai het bord regelmatig, gebruik scherpe punten en maak het dartbord niet nat, dan haalt u het onderste uit de kan en heeft u zo lang mogelijk plezier van het dartbord