Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Trainingsspel Darten

1 Oct 2020
door DJC van Heijst

Trainingsmogelijkheden om je dartvaardigheden te verbeteren (of gewoon voor de fun)

Darten is een precisiesport, een spel waarbij hand oog coördinatie erg belangrijk is. De kunst is om onder diverse omstandigheden dezelfde worp te produceren en daarvoor is veel en vaak trainen de sleutel naar het verbeteren van je dart-skills.

Nu heeft iedereen zijn eigen manier van trainen ontwikkeld, vaak zie je echter dat je de focus redelijk eenzijdig hebt liggen. Ga jezelf maar na: train je vaak op de 20, of juist op de dubbels? Train je de dubbels: train je ze dan allemaal, of focus je je weer op je favoriete dubbel, en waarom heb je eigenlijk een favoriete dubbel?

Het is ook logisch dat je over het algemeen eenzijdig traint: het is immers totaal niet leuk om het hele dartbord te trainen, wat zou dan je doel zijn aan het dartbord?

Hier hebben we een mooie oplossing voor ontwikkeld: Het darts trainingsspel van ABC Darts

Dit darten trainingsspel is een stok kaarten en elk vak van je dartbord is door een kaart vertegenwoordigd. De spelmogelijkheden zijn eindeloos, wat we hier zelf vaak spelen is het volgende:

- Aantal spelers: onbeperkt

- Kaarten goed schudden (we gebruiken de jokers niet)

- Kaarten op zijn kop leggen, de bovenste kaart omdraaien

- Wat op de dartkaart staat, moet je zien te raken. Je krijgt daar 1 beurt voor. Raak je het doel, dan is de kaart voor jou en draai je de volgende kaart om.

- Raak je het doel met de laatste dart, dan is de kaart ook voor jou, je draait een nieuwe kaart om en mag met een nieuwe beurt (3 darts) weer dat doel proberen te raken.

- Winnaar is degene die aan het eind de meeste kaarten heeft verzameld, of als het krachtsverschil echt groot is, kun je met een handicap werken of eventueel de laatste kaart als winnende kaart betitelen.

 

Veel dartplezier met het verbeteren van je dartskills.

 

David van Heijst

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »